Prínos Tomáša Baťu k riešeniu otázky bývania zamestnancov - Jamnický, Peter
Prístup T. Baťu k územnému plánovaniu a zakladaniu závodov. Koncepcia priemyselného mesta. Vznik a rozvoj Baťových závodov. Investície do bytovej a sociálnej infraštruktúry. Integrácia výroby s bývaním v osade Baťovany. Baťovany - Partizánske ako zhmotnenie dobových úvah o ideálnom meste. Komplexnosť, funkčnosť a jednoduchosť všetkých činností v meste.