Svet sa stal podnikateľským ihriskom - Šikula, Milan
Pohľad slovenskej ekonomickej vedy na globalizačné procesy vo svetovej ekonomike. Súčasné trendy rozvoja ekonomiky vo svete. Globalizácia a jej vplyv na medzinárodné vzťahy a spoluprácu. Koncentrácia kapitálu. Kľúčové transnacionálne spoločnosti. Zmena obsahu a charakteru komparatívnych výhod. Inovácia stratégie. Manažéri budúcnosti - myslitelia. Postavenie a úloha malých a stredných podnikov.