Prepojenie politík cieľmi i nástrojmi - Šebová, Miriam
Vnímanie pojmov regionálna, štrukturálna a kohézna politika (respektíve politika súdržnosti). Chápanie týchto pojmov sa menilo počas historického vývoja európskych politík. Rozdielne pohľady na charakteristiku jednotlivých politík. V článku sú uvedené len niektoré z možných prístupov definovania vybraných politík.