Účtovná prax v USA v kontexte vývoja všeobecne uznávaných účtovných zásad (US GAAP) - Tumpach, Miloš, 1970-
Článok je venovaný bližšiemu priblíženiu účtovnej praxe v USA. Vznik účtovnej profesie v USA. Vývoj účtovných predpisov. Všeobecne uznávané účtovné zásady - GAAP (Generally Accepted Accounting Principles). Štruktúra účtovných štandardov. Štruktúra právnych noriem.