Ocenenie za ľudský rozmer - Javorský, Juraj
Ocenenie Edmunda Phelpsa, profesora Kolumbijskej univerzity, Nobelovou cenou za ekonómiu v roku 2006. Jeho ocenené dielo o väzbách medzi vývojom cien, miezd a inflačných očakávaní je všeobecne uznávané. E. Phelps vysvetlil, čo "pokrivilo" Phillipsovu krivku.