Rovnomernosť rozdelenia rizika v zaistení - Veselovská, Stanislava, 1957-
Podstata zaistenia poisťovní. Rozdelenie rizika medzi zaisťovateľom a poisťovateľom v zaisťovacích (zaistných) zmluvách. Kvótové zaistenie. V akých prípadoch sú kvótové zmluvy výhodné. Excedentné zaistné zmluvy a ich výhody a nevýhody. Kvótové zaistenie kombinované s excedentom. Klauzuly spoločné pre proporcionálne zaisťovacie zmluvy: poisťovací limit, limit vlastného vrubu, zaisťovacie krytie, podmienky cesií, bordró a ďalšie.