Kvalita exportnej štruktúry a ekonomický rast - Gertler, Pavel
Rast obchodnej výmeny vedie prostredníctvom komparatívnych výhod k vyššej ekonomickej výkonnosti v budúcnosti. Špecializácia v určitých produktoch (komoditách) prináša vyšší budúci rast. Meranie kvalitatívnej úrovne exportu. Indexy kvality exportného koša. Klasifikácia technologickej a technickej náročnosti produkcie. Meranie kvality exportnej štruktúry. Podiel high-tech exportu na celkovom exporte vybraných krajín. Použitie ukazovateľa EXPY pre znázornenie vývoja exportnej kvality krajín Európskej únie.