Vícekriteriální hodnocení ekonomické výkonnosti regionů v ČR - Žižka, Miroslav
V ČR možno rozlíšiť dva typy regiónov: regióny s rozvojovou dynamikou a problémové regióny. Vymedzenie problémových regiónov - vyžadujúcich sústredenú podporu štátu: štrukturálne postihnuté regióny a hospodársky slabé regióny. Metódy viackriteriálneho hodnotenia - metóda váženého súčtu, metóda TOPSIS. Cieľom príspevku je stanoviť rebríček okresov podľa ich ekonomickej výkonnosti.