Prenos rizika do zaistenia - Veselovská, Stanislava, 1957-
Definícia zaisťovacej činnosti podľa zákona 95/2002 Z.z. o poisťovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Súčasťou zaisťovacej činnosti je tvorba a použitie technických rezerv zaisťovne. Zaistenie ako poistenie poistenia. Zaistenie ako prostriedok na rozdrobenie rizika. Zaistenie ako asistencia zaisťovateľa pri upisovaní poistných zmlúv. Zaistenie ako spôsob rozloženia a kompenzácie rizika v čase a priestore a na zabezpečenie homogenity poistných zmlúv.