Rizikový kapitál ako špecifický zdroj finančného zabezpečenia podpory výskumu a inovácií - Hečková, Jaroslava
Základná charakteristika rizikového kapitálu. Charakteristiky jednotlivých typov investícií rizikového kapitálu. Opodstatnenosť rizikového kapitálu ako jednej z dôležitých foriem finančnej podpory inovácií, analýza jeho využívania v rámci krajín Európskeho výskumného priestoru (ERA). Návrhy praktického vytvárania predpokladov pre širšie využívanie rizikového kapitálu v rámci EÚ. Šesť základných kategórií bariér rozvoja rizikového kapitálu, ktoré je potrebné v EÚ eliminovať - fragmentácia trhu, inštitucionálne a regulačné bariéry, zdaňovanie, nedostatok malých podnikov s high-tech technológiou, ľudské zdroje, kultúrne bariéry. Návrhy opatrení Akčného plánu rizikového kapitálu.