Brettonwoodské instituce v globalizovaném světovém hospodářství - Fárek, Jiří
Medzinárodný menový fond a Svetová banka ako hlavné inštitúcie brettonwoodskeho menového systému (1944). Ciele a princípy činnosti Medzinárodného menového fondu (MMF). Úloha MMF pri riešení finančných kríz. Súčasné problémy a nové výzvy pre MMF. Úloha a činnosť Svetovej banky. Programy Svetovej banky na znižovanie chudoby.