Súčasný stav Burzy cenných papierov v Bratislave - Kočkin, Peter
Harmonizácia práve kapitálového trhu na Slovensku s právom ES. Burza cenných papierov v Bratislave (BCPB) - trhová funkčnosť, ponuka. Trhová kapitalizácia kótovaných akcií na trhoch rozvinutých krajín v porovnaní k HDP. Štruktúra obchodov, obchody s dlhopismi, nové emisie. Nefunkčnosť burzy a kapitálového trhu na Slovensku. Autori príspevku podávajú /podľa svojho názoru/ najreálnejšie a z pohľadu naliehavosti najrýchlejšie zrealizovateľné návrhy na naštartovanie burzy a kapitálového trhu k funkčnosti ako trhu - využívanie informačných technológií (skvalitnenie legislatívy, týkajúcej sa elektronického podpisu), fúzia BCPB s burzami V4.