Znalosti - základný faktor konkurencieschopného podnikania v novom ekonomickom prostredí - Bažó, Ladislav, 1980-
Posun vývoja od priemyselnej spoločnosti k spoločnosti znalostí, ktorý ovplyvňuje vývoj spoločnosti a podnikateľské prostredie. Informácie a informačné technológie - akcelerátor ekonomických zmien. Nové ekonomické prostredie - znalosti, zmena, globalizácia. Znalosti - základný faktor úspechu. Do konkurenčnej výhody sa dostávajú podniky, ktoré dokážu efektívne riadiť znalosti.