Axióma nezávislosti v podnikových procesoch - Lyócsa, Štefan, 1982-
Stručný popis axiomatického návrhu so zameraním sa na prvú axiómu nezávislosti a jej použitím na identifikáciu párovania v procesoch, ktorá je názorne ukázaná na modelovom príklade aj s možným riešením v zmysle axiomatického návrhu. Navrhovanie podnikových procesov je zriedkavým objektom axiomatického návrhu, ktorý sa využíva najmä na tvorbu tovarov a služieb. Príspevok prezentuje možnosti alternatívneho prístupu k navrhovaniu produktov, proces identifikácie párovania v podnikových procesoch, dôsledky zmien parametrov produktu, zmien procesných premenných návrhu, dekompozíciu procesu a axiomatický návrh riešenia daného problému v prezentovanom procese. Axiomatický návrh môžeme použiť na identifikáciu párovaných elementov, ktoré znamenajú zraniteľnosť produktu a následne navrhnúť riešenie, ktoré spĺňa prvú axiómu teórie.