Zoštíhľovanie a šesť sigma - Pružinský, Michal, 1952-
Zoštíhľovanie a šesť sigma sú metódami zdokonaľovania procesov. Zoštíhľovanie - odstraňovanie strát a nepotrebných činností. Štíhly podnik, štíhla výroba, štíhle procesy. Priekopník metód a techník štíhlej výroby je automobilka Toyota. Šesť sigma je najmä o precíznosti a presnosti. Jej východiskom je dokonalé porozumenie požiadavkám a očakávaniam zákazníkov a súčasné uplatňovanie overených nástrojov na odstraňovanie chýb v procesoch ich uspokojovania. Realizuje sa prostredníctvom vlastných zamestnancov podniku. Prispieva ku zlepšovaniu produktivity, výkonnosti, ale najmä kvality poskytovaných výrobkov a služieb. Základné princípy Six Sigma. Nástroje Six Sigma. Prínosy uplatňovania Six Sigma v podnikoch - uplatňovanie Six Sigma revolucionizuje kvalitu, výkonnosť a efektivitu vo všetkých oblastiach činnosti organizácie, či už výrobnej alebo kontraktačnej, ako aj dosiahnutie rýchleho a významného zhodnotenia akcií.