Vývoj firemných skupín ako dôsledok koncentrácie vlastníctva a kontroly po roku 1993: príklad Českej republiky a Slovenskej republiky - Brzica, Daneš
Teoretické otázky a doterajší stav výskumu v oblasti koncentrácie vlastníctva a skupín. Pohľad na vznik skupín a s tým súvisiací proces koncentrácie vlastníctva v SR a ČR, ako aj typológia skupín pôsobiaích v oboch krajinách. Nové poznatky o koncentrácii vlastníctva vo verejne obchodovaných spoločnostiach v SR. Analýza dynamiky kontroly a vlastníctva finančných skupín.