Kto je rozvinutý a kto nie emerging markets obnovujú svoje pozície - Baláž, Vladimír
Vymedzenie pojmu emerging markets. Nepresnosť pojmu emerging markets v súvislostiach s politickou a ekonomickou históriou. Vznik ekonomických nerovností.