Pripravované zmeny v zákone o dani z príjmov od 1. 1. 2007 - Dobšovič, Dušan
Vláda SR chce realizovať také legislatívne zmeny, ktorými sa zvýši miera solidarity v spoločnosti prostredníctvom opatrení vykonaných v zákone o dani z príjmov, úpravou zdaňovania príjmov fyzických osôb a právnických osôb, hlavne základu dane z príjmov a nezdaniteľných častí základu dane na daňovníka a na manželku. Samotná novelizácia o dani z príjmov je vyvolaná postupne prebiehajúcimi zmenami najmä v oblasti sociálneho systému, dôchodkového zabezpečenia a zdravotníctva. Ďalšie zmeny sú podmienené požiadavkou na zapracovanie sekundárneho práva EÚ do vnútroštátnych daňových predpisov členských štátov.