Internacionalizácia obchodu - Matušovičová, Monika, 1967-
Prejavy globalizácie obchodu. Strategické zvláštnosti internacionalizácie v obchode. Dynamika cezhraničnej expanzie najväčších globálne pôsobiacich obchodných podnikov v období rokov 1980-2004. Zvláštnosti internacionalizácie obchodu v porovnaní s inými odvetviami národného hospodárstva. Nové konkurenčné výhody, ktoré vznikajú v súvislosti s procesom internacionalizácie. Tri stupne expanzie na medzinárodných trhoch. Súčasný stupeň a forma internacionalizácie obchodu.