Nároky zamestnanca a povinnosti zamestnávateľa pri vzniku a trvaní prekážok v práci - Strýčková, Jolana
Zákonník práce (zákon č. 311/2001 Z.z. v znení neskorších predpisov) obsahuje ustanovenia o prekážkach v práci. Povinnosti a nároky zamestnanca pri vzniku a trvaní prekážok v práci. Prekážky v práci na strane zamestnanca. Pracovné voľno s náhradou mzdy. Pracovné voľno bez náhrady mzdy. Prekážky v práci na strane zamestnávateľa. Oznamovacie a odvodové povinnosti zamestnávateľa voči Sociálnej poisťovni a zdravotnej poisťovni pri vzniku, trvaní a skončení prekážok v práci. Príklady z praxe.