Makroekonomická stabilita ako faktor investičnej atraktívnosti štátov v strednej a východnej Európe - Dudáš, Tomáš, 1976-
Makroekonomická stabilita je pre zahraničných investorov dôležitým faktorom pri rozhodovaní o umiestnení PZI. Faktory makroekonomickej stability : HDP na jedného obyvateľa, veľkosť domáceho trhu a jej potencionálny rast, inflácia, stav verejných financií, stav obchodnej bilancie. Celkové hodnotenie makroekonomickej stability v regióne SVE - makroekonomická stabilita sa z roka na rok zlepšuje. Na čelných miestach sú štáty V4, Slovinsko a tri pobaltské štáty.