Dobrého hospodára robí plánovanie - Autner, Rudolf
Autor komentuje prvý komunálny summit (september 2006), na ktorom sa stretli reprezentanti samosprávy. Vyššie nároky a zodpovednosť samospráv za nakladanie a efektívnosť použitia finančných zdrojov, ktoré samosprávy získali pri decentralizácii, aj fiškálnej. Plánovanie sa tak stalo jednou z najdôležitejších činností samospráv a jeho kvalita môže zásadne ovplyvniť budúci vývoj samosprávy. Vyrovnávanie rozdielov. Kvalita podnikateľov. Kontinuita zámerov.