Keď je doma lepšie ako na Západe - Múčka, František
Ak meradlom životnej úrovne krajiny je hrubý domáci produkt na obyvateľa upravený cez paritu kúpnej sily, Slovensko patrí medzi štvrtinu najbohatších štátov sveta. Pointa parity kúpnej sily. Slovensko so svojím blahobytom je na chvoste krajín západného sveta. V rebríčku krajín podľa HDP na obyvateľa v parite kúpnej sily mu patrí 45. miesto. Riziká parity kúpnej sily. Preratúvanie cez kúpnu silu meny sa ľahko zneužíva v politických súbojoch.