Racionalita a etická dimenze v ekonomických teoriích (vybrané problémy) - Sirůček, Pavel
Vybrané aspekty modelovania ľudského správania v ekonomických teóriách. Štandardný ekonomický model človeka a chápanie racionality. Obsahové vymedzenie pojmu homo oeconomicus. Korene a charakteristika ekonomického modelu človeka. Neoklasická koncepcia racionality. Etická podmienenosť a morálne dimenzie ekonomických teórií.