International business strategy and industrial clustering in Central and Eastern Europe: notes on literature background - Ferenčíková, Soňa, 1960-
Počas ekonomickej transformácie krajín strednej a východnej Európy sa pozornosť sústredila na tvorbu priemyselných klastrov, ktoré by mali stimulovať a zabezpečovať ekonomický rast krajiny. Článok obsahuje prehľad literatúry z oblasti medzinárodnej stratégie firiem a tvorby priemyselných klastrov ako základ pre budúci výskum.