The adoption of information technology in marketing - Lesáková, Dagmar, 1949-
Marketing je jednou z oblastí manažmentu, v ktorých boli informačné a komunikačné technológie aplikované relatívne neskoro, v poslednej dobe sa IT v marketingu stali cestou ku konkurenčnej výhode. 9 percent celkových výdavkov na IT v SR smeruje do marketingu. Hodnotenie podstaty a rozsahu IT aplikácií v marketingu, analýza dopadov na zmeny marketingových aktivít. Výsledky výskumu realizovaného v roku 2005 na 115 slovenských podnikoch použitím Delfskej metódy. Výsledky výskumu otvárajú rad otázok o zmenách v podstate a štruktúre marketingovej funkcie.