Vtáčiu chrípku v Rumunsku šíril nelegálny obchod - Vančíková, Jana
Vírus vtáčej chrípky v Rumusku spôsobil posunutie rokovaní o dátume prijatia Rumunska do Európskej únie. Ložisko nákazy v Rumunsku a dôsledky šírenia vtáčej chrípky. Kritika vládnych kruhov. Obvinenia rumunských médií, že chrípka vznikla importom slovenskej a maďarskej infikovanej hydiny, sú neopodstatnené. Chýbajú akékoľvek dôkazy.