Investičná činnosť poisťovní a jej optimálna diverzifikácia - Majtánová, Anna
Poisťovníctvo ako dynamicky sa rozvíjajúca oblasť modernej ekonomiky. Technické rezervy poisťovne: ich význam, tvorba, charakteristika. Investičná činnosť poisťovní. Upravenie podnikania v poisťovníctve legislatívnymi normami. Dodržiavanie zásad pri riadení rizika investičných aktivít. Charakteristika rizika investičného portfólia poisťovní: výber správnych investícií, bezpečnosť pri finančnom umiestnení rezerv, definícia miery rizika, trhové riziko, špecifické riziko, systematické a nesystematické riziko. Riadenie investičného portfólia poisťovní: proces alokácie, klasifikácia fáz procesu investovania.