Manažment poľnohospodárskych podnikov v SR - Jankelová, Nadežda, 1966-
Analýza vnútorných faktorov úspešnosti poľnohospodárskych podnikov so zameraním na kvalitu manažmentu. Skúmanie procesu manažmentu vo vybranej vzorke podnikov poľnohospodárskej prvovýroby. Závery poukazujú na existujúce rozdiely v rovine tvrdých faktorov riadenia. Ide hlavne o strategické riadenie a plánovanie, kde nedocenenie významu obidvoch manažérskych funkcií a ich nedôsledné uplatňovanie výrazne zhoršuje dosahované hospodárske výsledky. Súvislosť medzi stavom a využívaním informačných technológií a dosahovanými výsledkami agrárnych podnikov sa nezistila, nakoľko terajší stav v informačných technológiách celkovo v agrárnom sektore je nepostačujúci. Analýza efektívneho organizačného usporiadania poukázala na smerovanie úspešných podnikov do oblasti využívania pružných prvkov organizačnej architektúry.