V marketingu má význam i psychologická typologie - Vysekalová, Jitka
Psychologické prístupy k typológii a segmentácii spotrebiteľov využívané pre marketingové účely. Temperamentová typológia. Ktoré psychologické znaky sú predmetom analýzy pre účely tvorby komunikačnej stratégie.