Jasnovidec z Intelu - Polakovič, Ivan
Krátky životopis a história podnikania Gordona Moora priekopníka polovodičovej technológie a spoluzakladateľa americkej spoločnosti Intel. Predpoveď G. Moora, že integrované obvody povedú k takým divom, ako sú domáce počítače, ako je samočinné riadenie automobilu či prenosné komunikačné zariadenia. Založenie firmy Intel Corporation. Predstavenie prvého čipu označeného ako DRAM. Vznik mikroprocesora pre počítače. Generácia mikroprocesora Pentium uvedená na trh v r. 1992.