Mezinárodní měnový fond na rozcestí - Procházka, Petr
Aktuálne poslanie a zameranie MMF. Charakterizácia fungovania fondu v uplynulom období a teraz. Analýza a zmeny v oblasti členských kvót a reprezentácie, zmeny v oblasti pôžičiek, zmeny v dohľadových funkciách MMF. Charakteristika a výpočet členských kvót. Efektívnosť dohľadu. Zavedenie annual remit k bilaterálnemu a multilaterálnemu dohľadu. Kurzová problematika. Úloha fondu v emerging markets.