Základní kategorizace rizik v pojišťovnictví - Bokšová, Jiřina
Poisťovacie služby, ktoré vykonávajú poisťovne, sú neoodeliteľne spojené s rizikom. Projekt Solventnosť II je postavený na rozpoznaní a kategorizácii rizík v poisťovníctve. Základné riziká v oblasti komerčného poistenia - trhové riziko, kreditné riziko, riziko likvidity, poistné riziko, operačné riziko.