Metodologický náčrt genézy a teoretického vymedzenia hospodárstva s prívlastkom poznatkové - Choluj, Vladimír
Rozvojová genéza spoločnosti a jej hospodárstva z hľadiska ich činiteľov, štruktúry a systémovosti. Informačná genéza ľudskej spoločnosti (a jej hospodárstva). Poznanie a jeho poslanie v ľudskej spoločnosti (a jej hospodárení). Teoretický prístup k vymedzeniu povahy hospodárstva s prívlastkom poznatkové.