Milton Friedman 1912 - 2006 - Jaroš, Martin
Zomrel liberál (16. novembra 2006), monetarista, jeden z najväčších ekonomických mozgov 20. storočia, laureát Nobelovej ceny z roku 1976. Zastával teóriu, že ekonomika sa má riadiť nie politikou vlády, ale cez citlivé nastavovanie množstva peňazí v obehu. Bol aj za slobody v osobnom živote (dobrovoľná vojenská služba, legalizácia drog). Prispel k dnes rozšírenému zdaňovaniu miezd zrážkou. Koncept negatívnej dane z príjmu, koncept stagflácie. Bojoval proti Keynesovi.