Toward efficient modeling of fuzzy expert systems: a survey - Aly, Shady
Prehľad vedeckých aspektov výskumu konceptuálneho modelovania fuzzy znalostných systémov, ktoré vykazujú značnú použiteľnosťv posledných desaťročiach vďaka svojej schopnosti vyrovnať sa s neurčitosťou, nepresnosťou a subjektívnosťou, čo sú prirodzené vlastnosti reálneho sveta. Prehľad najnovšieho výskumu a aplikácií fuzzy experných systémov. Prehľad existujúcich techník pre modelovanie znalostí s dôrazom na najpodstatnejšie. Cieľom je rozpoznať hlavné a obvyklé obmedzenia existujúcich nástrojov modelovania znalostí, aby tieto obmedzenia mohli byť zmiernené pri tvorbe spoľahlivého modelu fuzzy expertného systému.