Průmysl a krajina - Kolejka, Jaromír
Dôsledky industrializácie a rozvoj priemyslu. Od 70. rokov 20. storočia nastupuje trend redukcie priemyslu. Trendy vo svete a u nás, zelená a hnedá lúka. Charakteristické vlastnosti postindustriálnej krajiny a rozhodovanie o jej budúcnosti.