Sociálne aspekty industriálnej a postindustriálnej spoločnosti a ich dôsledky na životné prostredie - Pašiak, Ján
Pohľad na problematiku vzťahov industriálnej spoločnosti a životného prostredia. Socializácia prírody (proces začleňovania prírody do spoločnosti) v industriálnej spoločnosti. Charakterizácia postindustriálnej spoločnosti v našich podmienkach. Tendencia marginalizácie ekologických problémov. Riziková spoločnosť a inovácia societálneho kapitálu ako dve koncepcie týkajúce sa vzťahu prírody a spoločnosti.