Zmeny v postavení výskumu v druhej polovici 20. storočia - Klas, Antonín
Zmeny v ekonomickom vývoji a ich vplyv na oblasť vedy a výskumu. Zmeny v štruktúre fyzickej a duševnej práce. Vplyv moderných technológií na hospodársku politiku.