Mediácia ako mimosúdne riešenie sporov a jej výhody - Pravdová, Zdenka
Právny rámec pre uskutočňovanie mediačnej činnosti pri riešení sporov v civilnej oblasti riešený v zákone č. 420/2004 Z.z. a o doplnení niektorých zákonov. Mediácia ako mimosúdne konanie na vyriešenie konfliktnej situácie. Výhody mediácie. Psychologický aspekt mediácie. Proces, výsledok a účinky mediačného konania. Charakteristika a úloha mediátora.