Európske právne dokumenty o ochrane pred povodňami a ich implementácia v Slovenskej republike - Bačík, M.
Štáty ležiace v povodiach riek Dunaj, Labe, Meuse, Moselle, Odra, Rýn, Šelda založili medzivládne orgány - medzinárodné komisie na ochranu riek a ich povodí. Tieto komisie sa spočiatku orientovali predovšetkým na otázky ochrany kvality vôd a životného prostredia v medzinárodných povodiach, neskôr rozšírili mandáty komisií na ochranu povodí aj na oblasť vzájomnej koordinácie systémov a opatrení v oblasti ochrany pred povodňami. Akčný program trvalo udržateľnej ochrany pred povodňami v povodí Dunaja. Príprava a obsah Smernice Európskeho parlamentu a Rady o hodnotení a manažmente povodňových rizík. Poznámky k otázkam implementácie Smernice Európskeho parlamentu a Rady Slovenskej republike.