Nekomplexnosť - hlavný problém riadenia rizík poisťovacích inštitúcií - Krátka, Zuzana, 1968-
Proces riadenia rizík poisťovacích subjektov je veľmi zložitý, keďže v sebe zahŕňa jednak riadenie vlastných rizík, jednak riadenie prevzatých rizík, t.j. rizík poistených. Aby bolo možné správne pochopiť celkové riziko, ktorému sú poisťovacie inštitúcie vystavené, je potrebné vytvorenie takého systému identifikácie a kvantifikácie rizík, ktorý čo najkomplexnejšie odráža všetky riziká v poisťovniach, zohľadňuje ich osobitosti a vzájomné interakcie. Osobitosti riadenia rizík poisťovacích inštitúcií. Komplexné modely riadenia rizík v poisťovníctve, problémy spojené s procesom modelovania. Potenciálne dopady režimu Solvency II na rozvoj modelovania v poisťovacom sektore.