Sebainterpretatívnosť a etika - Paulovičová, Zuzana
Sebainterpretatívnosť ako základná charakteristika ľudskej existencie. Taylorova interpretácia idey sebainterpretácie. Človek ako sebainterpretujúca sa bytosť. Charakteristika ľudských emócií, artikulácie a interpretácie človeka. Rola jazyka v sebainterpretácii, jeho funkcie. Analýza silného hodnotenia. Subjekt a morálka (dobro), dve neoddeliteľné témy. Morálka ako špecifická inštitúcia.