K problematike poistenia medzinárodných rizík v Slovenskej republike v procese globalizácie a integrácie poistného trhu - Drugdová, Barbora
So vstupom do Európskej únie boli prijaté v oblasti poisťovníctva viaceré zmeny týkajúce sa aj poistenia medzinárodných rizík. Charakteristika medzinárodných rizík a ich členenie na: riziká komerčné (finančné), riziká politicko-hospodárske, osobitné druhy rizík. Poistenie medzinárodných rizík v Slovenskej republike po vstupe do Európskej únie.