Stihneme zaviesť euro v termíne? - Fidrmuc, Jaroslav
Ciele a kritériá prechodu na euro. V Programovom vyhlásení vlády SR je jasne vymedzený cieľ plniť kritériá prechodu na menu euro v roku 2009. Náročnosť kritérií - výška deficitu štátneho rozpočtu, inflácie, úrokovej miery a výška verejného dlhu. Slovensko má v porovnaní s ostatnými novými členskými krajinami EÚ najväčšie ťažkosti pri prechode na euro. Euro a obchod.