Slnká v reaktoroch - Pressburg, Adrian Peter
Medzinárodná spolupráca smeruje k produkcii energie jadrovou fúziou. Čo predstavuje jadrovú fúziu. V zásade ide o napodobenie procesov, ktoré prebiehajú vo hviezdach vrátane Slnka. S pokusmi fúzie jadier začali ruskí a americkí vedci. Porovnanie fúznych a štiepnych reaktorov. ITER - medzinárodný termojadrový experimentálny reaktor. ITER (v latinčine cesta) je cesta k využitiu jadrovej fúzie ako bezpečného zdroja energie. Financovanie projektu ITER.