Stratégie a potenciál flexibilnej integrácie v Európskej únii - Báráňová-Čiderová, Denisa, 1977-
Prehľad paralelného pôsobenia zásad prehlbovania integrácie, rozširovania integrácie a rozširovania členskej základne v ES/EÚ. Sprievodné javy integrácie v ES/EÚ ústiace do flexibilnej integrácie. Stratégia prehlbovania a rozširovania integrácie v Európskej únii. Prehľad prelínania členstva v integračných zoskupeniach či iných zoskupeniach v Európe a účasť jednotlivých európskych štátov v nich pred rozšírením EÚ v roku 2004. Prehľad zmluvných vzťahov vo vybraných integračných zoskupeniach v Európe a účasť jednotlivých európskych štátov po rozšírení EÚ v roku 2004.