Medzinárodná migrácia hrozba či príležitosť pre Európsku úniu? - Ondrušek, Miloš
Medzninárodná migrácia ako globálny jav. Vplyv medzinárodnej migrácie na zúčastnené krajiny a samotných migrantov. Potreba riadeného systémového prístupu k medzinárodnej migrácii ako akcelerátora sociálno-ekonomického rastu a rozvoja. Identifikácia potrieb a rizík medzinárodnej migrácie vo vzťahu k Európskej únii. Základné dimenzie migračného managementu v podmienkach Európskej únie.