Mezinárodní cestovní ruch - Novacká, Ľudmila, 1953-
Vývoj medzinárodného cestovného ruchu. Trendy rozvoja medzinárodného cestovného ruchu v Európe. Bezpečnosť a istota. Vplyvy globalizácie. Trendy v dopyte európskych turistov. Cestovný ruch - dovolenky. Kongresový cestovný ruch. Česká republika v medzinárodnom kontexte.