Oceňovanie dôchodkov pre dvojicu osôb - Bilíková, Mária, 1951-
Práca aktuára v životnej poisťovni, v ktorej oceňuje dôchodkové poistenie pre dvojicu osôb. Autorky použili netto prístup, v ktorom sa zanedbávajú náklady poisťovne, charakterizovali základné aktuárske výpočty (určovanie poistného) pre diskrétne i spojité dôchodky. Prvá časť je venovaná dôchodkom pre dvojicu do prvého a druhého úmrtia, v ďalšej časti sú popísané a odvodené vzorce pre jednostranné dôchodky (vdovské a sirotské dôchodky).